Контрабанда з території України на територію, окуповану проросійськими сепаратистами, – не нова історія. Відомо, що величезна кількість промислових товарів, запчастин для техніки і палива потрапляє в так звану “ДНР” безпосередньо через фронт, що суперечить економічна політика україни. А як щодо медицини? В поштове видання інформатора надійшли документи, що розкривають злочинну схему, по якій на окупованих територіях продавалося медичне обладнання на багатотисячні суми. Коли умовний «відпусник» Іван з-під Ростова отримує в живіт кулю українського солдата, якими нитками йому підшивають рани? Як вдалося дізнатися – німецькими. Компанія ТОВ «Біо Тест Мед» понад десять років представлена на ринку України і являється офіційним представником цілого ряду зарубіжних компаній, що спеціалізуються на продажі медичного обладнання. Основним постачальником є німецька компанія Sarstedt.

Приклад сертифікату відповідності товарів від Sarstedt, який підтверджує, що ТОВ «Біо Тест Мед» являється уповноваженим представником компанії на території України, а як виявилося і на території так званої “ДНР”.

Жариков Віталій, уродженець Горлівки та діючий директор ТОВ «Біо Тест Мед», центральний офіс компанії знаходиться у Києві.

Посвідчення Жарикова, де вказана посада директора.

Продаж здійснюється двома схемами.

Перша – напівлегальна На території України створюються компанії («Альфа Фарм», «Добрі ліки», окремі ФОПи), що знаходяться у Майорську, Бахмуті, Волновасі, Констянтинівці. ТОВ “Біо Тест Мед” надсилає їм товари офіційно, з відповідними документами, через компанію “Нова Пошта”.

Фото з акаунту ТОВ «Біо Тест Мед» на «Новій Пошті».

Приклад фото з акаунту ТОВ «Біо Тест Мед» на «Новій Пошті», який підтверджує легальні поставки у прифронтові міста.

Мова йде про постачання понад сорока кілограмів голок. Після відправки товарів до прифронтових міст, в хід йдуть так звані “челноки”.

Челноки” – це люди, що перетинають кордон з окупованою територію, переміщаючи контрабанду (недозволену кількість товарів).

Після того як медичне обладнання потрапляє до окупованого Донецька, офіційний співробітник ТОВ «Біо Тест Мед» Зубко Володимир здійснює реалізацію товарів на місцях, в Донецьку та інших районах окупованої території.

 

Список співробітників ТОВ «Біо Тест Мед», де Зубко Володимир вказаний в якості члена компанії.

Принагідно зазначити, що сам Зубко проживає виключно на окупованих територіях і з початку військової агресії Російської Федерації, жодного разу не відвідував територію України.

 

Офіційна накладна ТОВ «Біо Тест Мед», де вказано, що товари, які відвантажені для компаній «Альфа Фарм», «Добрі Ліки» та інших, мають кінцеву точку призначення у Донецьку.

Після реалізації товарів на окупованих територіях, готівка у рублях, за допомогою вже згаданих «челноків», потрапляє на територію України, де в обмінниках переводиться на гривню. Після цього гривню, нібито за продаж товарів у прифронтові міста, відбілюють через ФОПи.

Слабким місцем схеми лишаються масштаби поставок, адже сумнівно, що потреби Волновахи можуть збігатися з масштабами поставок, наприклад, у мільйонний Харків, що вказано у файлах поставок через «Нову Пошту». Згодом, вже білі кошти падають на рахунок ТОВ «Біо Тест Мед». Друга схема «чорна» Є банківські картки Жарикова Віталія та Пержан Анни. Остання являється дружиною Жарикова та громадянкою Російської Федерації. Отримала паспорт у невизнаному Придністров’ї.

Продукція з Німеччини потрапляє в Україну в якості офіційних закупівель, зі сплатою податків, та контрабанди у вигляді «рекламної продукції», еквівалент складає 6 одиниць товару на 4.

Згідно чинного законодавства, рекламна продукція заборонена до продажу і звільнена від оподаткування. Завдяки зв’язкам на митниці, ця проста схема дозволяє ввозити до 40% нелегальної продукції.

Так звана реклама ніде не враховується і одразу відправляється на Донецьк через «челноків»у Бахмуті, Майорську, Волновасі та Констянтинівці.

Після реалізації, гроші надходять в Україну і переводяться на картки Жарикова та Пержан рівними частинами до 10 тисяч гривень (наприклад, 9900, адже сума до 10 тисяч гривень не фіксується Нацбанком), таким чином за день можна сміливо перевести всі необхідні суми на різні картки.

Далі директор компанії Жариков переводить їх у готівку, після чого гроші знову потрапляють у банк і переводяться на рахунок ФОПу за нібито продаж продукції у прифронтових містах, таким чином фінанси легалізуються.

Схематично спрощенний процес продажу виглядає наступним чином, де “пробірки” умовна назва товарів:

Вищевказані схеми потребують серйонозної підтримки у силових структурах України, тому чекайте нової інформації. Розслідування триває.